Duokoop

Een ander alternatief voor de Starterslening zou Duokoop kunnen zijn.
Met Duokoop koop ik de woning en huur ik de grond.
En is na verloop van tijd mijn inkomen gestegen, dan koop ik de grond er alsnog bij!
Dit is de nieuwe manier om je huis te kopen Duokoop is alleen mogelijk in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie.
Hulp nodig? Laat je adviseren door een van onze adviseurs

Huis kopen met Duokoop?

 

Kom je niet in aanmerking voor sociale huur en vind je particuliere huur te duur? En kun je geen hypotheek krijgen om een geschikte woning te kopen? Dan is Duokoop de oplossing!

Met Duokoop koop je het huis en huur je de grond onder het huis. Je sluit een hypotheek op het huis bij de bank, waarvoor je rente en aflossing betaalt. Op de grond los je niets af maar betaal je een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, waardoor je een lagere maandlast hebt. De canon (pacht) die je betaalt voor het gebruik van de grond is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

Met Duokoop kan je een woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot maximaal 405.000 euro financieren (als je inkomen dit uiteraard toelaat)  Duokoop is momenteel alleen beschikbaar voor nieuwbouwwoningen die voor Duokoop in aanmerking komen

De grondwaarde mag nooit meer zijn dan 40% van de totale waarde van de woning.

Is je inkomen toereikend om ook de grond erbij te kopen dan is dat op elk gewenst moment mogelijk. Het is geen verplichting! Je betaalt dan de waarde van de grond van dat moment, doch nooit minder dan wat de grond waard was bij aankoop van de woning.

Als je de woning wilt verkopen kun je deze met en zonder Duokoop aanbieden. De keuze is aan de koper. Wil de koper de woning met grond kopen? Geen probleem!

De W van Wonen