Duokoop

Een alternatief voor de Starterslening zou Duokoop kunnen zijn. Met Duokoop koop je de woning en huur je de grond. En is na verloop van tijd je inkomen gestegen, dan koop je de grond er alsnog bij! Dit is de nieuwe manier om je huis te kopen. Duokoop is alleen mogelijk in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie.

MET DUOKOOP KAN JE WEL JE DROOMWONING KOPEN!

Met Duokoop vergroot je je leencapaciteit aanzienlijk. Met een gezamenlijk bruto inkomen van € 56.000 kun je op basis van een hypotheekrente van 4,01% per jaar € 244.000 lenen. Echter, als je kiest voor Duokoop, stijgt je leencapaciteit naar € 284.000, een verschil van € 40.000.

WIL JE EEN VRIJBLIJVEND EN GRATIS GESPREK MET EEN ADVISEUR?

WAT IS DUOKOOP?

Duokoop is een koopoplossing waardoor het kopen van een woning sneller haalbaar wordt. Je koopt samen met het DNGB fonds (Het fonds dat achter Duokoop zit) de woning.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KOPEN, HUREN EN DUOKOPEN?

Als je huurt, bouw je geen kapitaal op. En huren is vaak duurder dan kopen. Het voordeel is wel dat je de huur meestal op korte termijn kunt opzeggen.

Het kopen van een huis is vaak goedkoper dan huren en het huis is ook van jou. Wordt het huis meer waard dan waarvoor je het gekocht hebt, dan is deze meerwaarde dus ook voor jou!

Met Duokoop is alleen het deel dat jij hebt gekocht van jou. Het andere deel is van het DNGB fonds, waarvoor je een vergoeding aan hen betaalt (canon) die net zoals de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is. Je hebt daardoor minder maandlasten. Met de combinatie Kopen als Duokopen bouw je kapitaal over jouw deel op en heb je een fiscaal voordeel. En is je inkomen toereikend om de grond erbij te kopen, dan kan dat.

KAN JE ALLEEN DUOKOPEN IN COMBINATIE MET NHG?

Duokoop is alleen mogelijk als je een NHG-hypotheek afsluit en het kan zijn dat de koopsom van de woning die je op het oog hebt hoger is dan het maximale hypotheekbedrag dat je volgens de NHG-regels kunt afsluiten.

WAT IS HET DUOKOOPDEEL? en WAT IS HET KOPERSDEEL?

Als je een woning koopt met Duokoop, koop je samen met het DNGB fonds de woning. Het deel dat het Duokoopfonds koopt noemen we Duokoopdeel. Je mag altijd een voorstel voor het kopen van het Duokoopdeel gratis opvragen bij ons.

Het Duokoopdeel is nooit kleiner dan 5% en nooit groter dan 40% van de waarde van de woning.

Als je een woning koopt met Duokoop, koop je samen met het DNGB fonds de woning. Het deel dat jij koopt noemen we het Kopersdeel.

https://www.duokoop.nl/berekenhetzelf

IS DUOKOOP EEN VORM VAN ERFPACHT?

Ja, het DNGB fonds koopt voor jou de grond. Dat maakt Duokoop een soort van erfpacht.

MOET JE OVERDRACHTSBELASTING BETALEN ALS JE KOOPT MET DUOKOOP?

De overheid wil starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. Ben je tussen de 18 en 35 jaar en koop je een woning met een maximale koopsom van € 510.000,-? Dan heb je eenmalig recht op een vrijstelling van de overdrachtsbelasting. Die ene keer betaal je dus helemaal geen overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning.

Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vrijstelling overdrachtsbelasting: 0%

HOELANG DUURT DE DUOKOOPREGELING?

De Duokoop regeling duurt eeuwig. Dat zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Het duokoop-contract eindigt als je het Duokoopdeel koopt.

Overname Duokoopcontract: Als je je woning verkoopt, gaat de optie om het Duokoopdeel te kopen over naar de koper. Het Duokooppercentage dat geldt voor jou gaat over naar de koper en zal vermeld worden in de eigendomsakte van de koper door de notaris.

Wij zullen je jaarlijks benaderen met de vraag of je inkomen is gestegen. Wij kunnen dan berekenen of je de grond erbij kunt kopen, zodat je het volledige eigendom hebt van je woning. Dat s wat je uiteindelijk wil!

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN HET SLUITEN VAN EEN DUOKOOPCONTRACT

Ja, de afsluitkosten voor Duokoop bedragen 1,21% over het Duokoopdeel, met een minimun van € 1.500, -. Gedurende de looptijd van het Duokoop-contract zijn er geen kosten en betaal je alleen de maandelijkse canon.

Het sluiten van een Duokoop contract is een serieuze financiële verplichting. Het is belangrijk om goed geinformeerd te zijn over de financiele gevolgen en voordelen. Daarom mag je het alleen afsluiten met hulp van een financieel adviseur die bij de AFM is geregistreerd zoals wij van de W van Wonen!

BEREKEN HIER JE MAXIMALE HYPOTHEEK EN BEKIJK HET RENTEOVERZICHT VAN MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS

Duokoop

WIL JE EEN PERSOONLIJKE BEREKENING OP MAAT AFGESTEMD OP JOUW WENSEN?

OMDAT WIJ SAMENWERKEN MET MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS ZIJN WIJ VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

De W van Wonen