Huis kopen zonder vast contract

Je hebt een leuke baan, je werkgever is tevreden over je, maar je hebt nog geen vaste aanstelling.

Toch zou je graag op jezelf gaan wonen en een huis kopen zonder vast contract.

Kan je zonder vast contract wel een hypotheek afsluiten?

HYPOTHEEK ZONDER VAST CONTRACT?

We kunnen je geruststellen

Een hypotheek zonder vast contract is in veel gevallen mogelijk. Ook voor ondernemers uitzendkrachten, flexwerkers en mensen die op oproepbasis werken. En ja, ook een hypotheek met een tijdelijk contract is een optie.

Huis kopen zonder vast contract

Je hebt geen vast contract. Kan je toch een hypotheek krijgen?

Heb je een tijdelijk contract of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, dan kan een intentieverklaring van je werkgever hierbij helpen.

Er zijn ook situaties waarin je zelfs zonder intentieverklaring een huis kopen kan zonder vast contract.

Jouw kansen op de arbeidsmarkt spelen daarbij een belangrijke rol.

Je hebt een intentieverklaring

Met een intentieverklaring verklaart je werkgever dat hij van plan is jouw tijdelijke contract bij het aflopen om te zetten naar een vast contract.

Het hebben van een intentieverklaring kan een cruciale factor zijn bij het kopen van een huis zonder vast contract. Het geeft de hypotheekverstrekker extra zekerheid over je toekomstige inkomsten en de stabiliteit van je werk. Hierdoor wordt de kans groter dat je in aanmerking komt voor een hypotheek.

Perspectiefverklaring en arbeidsmarktscan

Als flexwerker bieden een perspectiefverklaring en arbeidsmarktscan mogelijkheden om toch een hypotheek zonder vast contract te verkrijgen. Een perspectiefverklaring, verkregen bij het uitzendbureau waar je minimaal een jaar werkzaam bent, staat dat je goede toekomstmogelijkheden hebt en je werkgever vertrouwen heeft in je toekomst.

Met een arbeidsscan kijkt men naar je huidige inkomen, je arbeidsverleden, je perspectief op de arbeidsmarkt en je kansen om in de toekomst voldoende inkomen te behouden.

Verschillende factoren die invloed hebben op het verkrijgen van een hypotheek zonder vast contract

Oproepcontract (Nul-urencontract):

Werken onder een oproepcontract vormt voor de meeste banken onvoldoende garantie voor het verstrekken van een hypotheek, een huis kopen zonder vast contact kan dan lastig zijn. De bank zal dan kijken naar jouw arbeidsverleden en je inkomen van de afgelopen jaren. 

Zzp’ers:

Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn verschillende factoren van belang, waaronder de nettowinst over de afgelopen jaren en hoe lang je al zzp’er bent van belang. Ook wordt er gekeken naar je perspectief, hoe jij bent als ondernemer en of jouw branche zekerheid biedt voor de toekomst. Er zal een inschatting worden gemaakt van hoe je er over een paar jaar waarschijnlijk voorstaat.

Spaargeld en eigen inkomen:

Heb je een flinke hoeveelheid spaargeld, dan vergroot dit jouw kansen bij een huis kopen zonder vast contract. Hoe meer eigen inkomen je meebrengt, hoe minder je hoeft te lenen. Zaken als een (studie)schuld, overige leningen, doorlopende kredieten, alimentatie en andere BKR-geregistreerde financiële verplichtingen kunnen jouw kansen op het verkrijgen van een hypotheek (negatief) beïnvloeden.

WIL JE EEN VRIJBLIJVEND EN GRATIS GESPREK MET EEN ADVISEUR?

BEREKEN HIER JE MAXIMALE HYPOTHEEK EN BEKIJK HET RENTEOVERZICHT VAN MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS

OMDAT WIJ SAMENWERKEN MET MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS ZIJN WIJ VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

WIL JE EEN PERSOONLIJKE BEREKENING OP MAAT AFGESTEMD OP JOUW WENSEN?

De W van Wonen