Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een waardevol instrument dat je kunt overwegen wanneer je een woning wilt kopen en een hypotheek nodig hebt.

Door de zekerheden die NHG biedt en vanwege het feit dat geldverstrekkers een wat lager rentetarief hanteren, kun je wat meer lenen.
Met NHG ben je er zeker van dat je een verantwoorde en betaalbare hypotheek krijgt.

Het is verstandig om advies in te winnen bij De W van Wonen over NHG, omdat dit programma aanzienlijke voordelen met zich meebrengt voor huizenkopers.

 

WAT IS NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE

EN WAT KAN JE MAXIMAAL LENEN?

WAT IS NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een waardevol instrument voor mensen die een hypotheek willen afsluiten voor de aankoop van een bestaande woning of nieuwbouw. NHG biedt een reeks voordelen en overwegingen die het overwegen waard zijn bij het kiezen van een hypotheek. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten van NHG uitgelicht om je te helpen begrijpen waarom het relevant kan zijn voor jouw financiële situatie:

 

 • Een hypotheek sluit je af voor een lange periode. Raak je je baan kwijt , wordt je arbeidsongeschikt of kom je in de schulden, waardoor je de hypotheeklast niet meer kunt betalen en het huis moet verkopen en de hypotheek hoger is dan de verkoopwaarde dan blijft er een restschuld over.  Nationale Hypotheek Garantie helpt jou dan met het afbetalen van de restschuld.
 • Een hypotheek met NHG is bijna altijd goedkoper dan een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie.
 • Een hypotheek met NHG heeft een lage rente, waardoor je kosten lager zijn. Zonder NHG is je rente hoger door het hoge risico voor banken, waardoor je maandlasten hoger zijn.
 • Ben je ZZP’er? Dan kun je mogelijk door NHG al na 1 jaar een hypotheek aanvragen.
 • Om een Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten betaal je eenmalig een bedrag van 0,60% van je hypotheeksom. Hiermee worden de kosten betaald van de garantie aan de banken. Kosten voor de aanvraag van NHG zijn fiscaal aftrekbaar
 • Het is niet altijd voordelig om een hypotheek af te sluiten met NHG. Soms zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek met NHG hoger dan het rentevoordeel. Het kan dan verstandiger zijn om een hypotheek af te sluiten zonder NHG.
 • Er geldt namelijk NHG-grens. Het aankoopbedrag van het huis (plus de eventuele verbouwingskosten) mag vanaf 1 januari 2024 maximaal € 435.000 bedragen. Breng je energiebesparende voorzieningen aan? Dan bedraagt de maximale kostengrens € 461.100.

 

Met Nationale Hypotheek Garantie ben je verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Het biedt zowel jou als de geldverstrekker financiële bescherming en kan je helpen om de kosten van je hypotheek te verlagen. Het is daarom verstandig om met de W van Wonen te praten om te bepalen of NHG een goede optie is voor jouw situatie en om alle details en voordelen van NHG volledig te begrijpen voordat je een hypotheek afsluit.

WAAR BEGIN JE MET VERDUURZAMEN?

 • ;WELKE STAPPEN NEEM JE IN WELKE VOLGORDE?
 • ;WAT IS HET ENERGIEBESPAARBUDGET
 • ;ENERGIE IN HET HYPOTHEEKADVIES
 • ;MANIEREN OM ENERGIE EN GELD TE BESPAREN
 • ;WAT KAN IK NOG MEER DOEN VOOR HE MILIEU

WIL JE EEN VRIJBLIJVEND EN GRATIS GESPREK MET EEN ADVISEUR?

Raadpleeg de W van Wonen voor een weloverwogen beslissing over NHG

Om de juiste beslissing te nemen, is het raadzaam om te overleggen met de W van Wonen. Wij hebben de expertise en ervaring om jouw financiële situatie grondig te analyseren en je te helpen bepalen welke optie het beste bij jouw behoeften past. Wij kennen alle aspecten van Nationale Hypotheek Garantie en kunnen de mogelijke gevolgen van je keuze in detail uitleggen, zodat je goed geïnformeerd bent bij het nemen van de beslissing.

 

Bovendien kunnen wij eventuele vragen of twijfels die je hebt, ophelderen en je voorzien van aanvullend advies om ervoor te zorgen dat je vol vertrouwen en met een duidelijk begrip van de situatie je definitieve keuze kunt maken. Het is tenslotte jouw financiële welzijn dat op het spel staat en een weloverwogen beslissing is essentieel om financiële zekerheid te bereiken en je woondoelen te verwezenlijken. Neem gerust contact op met ons voor een adviesgesprek.

BEREKEN HIER JE MAXIMALE HYPOTHEEK EN BEKIJK HET RENTEOVERZICHT VAN MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS

WIL JE EEN PERSOONLIJKE BEREKENING OP MAAT AFGESTEMD OP JOUW WENSEN?

OMDAT WIJ SAMENWERKEN MET MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS ZIJN WIJ VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

De W van Wonen