STARTERSLENING UITKOMST VOOR STARTENDE WONINGKOPERS?

Het realiseren van je droomwoning kan een uitdagende taak zijn, vooral voor starters op de woningmarkt. Een mogelijke oplossing die steeds vaker wordt overwogen, is het aanvragen van een Starterslening om zo een hypotheek te verkrijgen. Echter, voordat je jezelf volledig in deze financieringsoptie stort, is het cruciaal om te weten of jouw gemeente wel een Starterslening aanbiedt. Het blijkt namelijk dat niet alle gemeenten deze mogelijkheid aanbieden, wat een teleurstelling kan zijn voor kopers. Vraag bij de gemeente na of zij een Starterslening hebben en of er nog budget is.

Wat is een Starterslening?

  • Een Starterslening is een initiatief van gemeentes of provincie om een startende woningkoper te helpen. De Starterslening is een lening die je in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Het is geen subsidie maar een lening die je moet terugbetalen naast je hypotheek. De Starterslening dicht het gat tussen de hypotheek die je van de geldverstrekker krijgt en de aankoopkosten van het huis dat je op het oog hebt.
  • De Starterslening bestaat uit 2 delen:
  1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening
  2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

  Voor beiden heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten.

  Aandachtpunten en overwegingen

  • De aflossing van je Starterslening betaal je de eerste 3 jaar met de Combinatielening, de Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op zowel de Starterslening als op de Combinatielening af.
  • De rente staat 15 jaar vast en de gehele looptijd is 30 jaar.
  • Nadeel Starterslening: de rente van de Starterslening kan hoger zijn dan die van een reguliere hypotheek.

  Niet iedere gemeente neemt deel aan de Starterslening. Op de website van SVn lees je meer over de Starterslening en kun je zien of je ervoor in aanmerking komt.

STARTERSLENING

Geen Starterslening? Geen probleem! Ontdek je mogelijkheden bij onze adviseurs

Sta je als alleenstaande voor de uitdaging om je droomwoning te financieren, maar kom je niet in aanmerking voor de Starterslening? Of biedt jouw gemeente geen mogelijkheid tot deze lening? Geen reden tot ontmoediging! Bij ons kun je altijd terecht voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze ervaren adviseurs. We nemen graag de tijd om samen met jou je financiële situatie te bekijken en je te informeren over de diverse hypotheken die beschikbaar zijn. Of je nu alleenstaand bent, samenwonend of op zoek bent naar andere financieringsopties, wij staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing die past bij jouw persoonlijke situatie en woonwensen.

Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je begeleiden op weg naar jouw eigen thuis.

WIL JE EEN VRIJBLIJVEND EN GRATIS GESPREK MET EEN ADVISEUR?

BEREKEN HIER JE MAXIMALE HYPOTHEEK EN BEKIJK HET RENTEOVERZICHT VAN MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS

WIL JE EEN PERSOONLIJKE BEREKENING OP MAAT AFGESTEMD OP JOUW WENSEN?

OMDAT WIJ SAMENWERKEN MET MEER DAN 50 GELDVERSTREKKERS ZIJN WIJ VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

De W van Wonen