Verzekeringen

Als alleenstaande die een nieuwbouw of bestaande woning koopt, is het van groot belang om de nodige verzekeringen af te sluiten om financiële zekerheid te waarborgen, vooral in onverwachte situaties zoals arbeidsongeschiktheid. Het biedt gemoedsrust wetende dat je je hypotheek kan blijven betalen, zelfs in moeilijke omstandigheden.

WELKE VERZEKERINGEN HEB JE NODIG?

Voordat we ingaan op de uitleg van de verschillende soorten verzekeringen, is het belangrijk om te begrijpen welke verzekeringen essentieel zijn voor alleenstaande woningeigenaren. Als alleenstaande loop je mogelijk verschillende risico’s die je financiële situatie kunnen beïnvloeden, zoals overlijden, ziekte, ongevallen of werkloosheid. Het is daarom verstandig om jezelf te beschermen tegen deze risico’s door de juiste verzekeringen af te sluiten. Hieronder bespreken we de belangrijkste verzekeringen die alleenstaande woningeigenaren nodig hebben en hoe ze je kunnen helpen bij het beschermen van je financiële toekomst.

Risico van overlijden

Als alleenstaande heb je niet direct een overlijdensrisicoverzekering nodig. Maar wil je bij een onverhoopt overlijden de woning toch schuldenvrij achterlaten, dan is een overlijdensrisicoverzekering daarvoor de oplossing. De verzekeraar keert uit als je overlijdt binnen de looptijd van de verzekering.

Stel je krijgt een ongeval waardoor je in een rolstoel terecht komt, dan moeten waarschijnlijk de deuren verbreed worden, een traplift en noem maar op. Omdat je direct een uitkering krijgt kan je met de uitkering ook een deel van je hypotheek inlossen, waardoor je de maandlasten naar beneden kunt brengen.

Risico van ziekte, ongeval of werkloosheid
Een woonlastenverzekering verzekert je tegen het risico van een dalend inkomen als gevolg van ziekte, ongeval of werkloosheid. De verzekering vangt de woonlasten op en vormt daarmee een aanvulling op een WIA-uitkering of werkloosheidsuitkering. Heb je een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er, dan is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers.

Ongevallenverzekering:
Stel je krijgt een ongeval waardoor je in een rolstoel terecht komt, dan moeten waarschijnlijk de deuren verbreed worden, een traplift en noem maar op. Omdat je direct een uitkering krijgt kan je met de uitkering ook een deel van je hypotheek inlossen, waardoor je de maandlasten naar beneden kunt brengen.

Verzekeringen

Woonhuisverzekering:
Dekt schade door brand, diefstal, storm en bliksem, alles wat aard en nagelvast zit is opstal. De rest is inboedel. Ook is garantie tegen onderverzekering mogelijk.

Inboedelverzekering:
Dekt schade door brand, diefstal, storm en lekkage in woning, tuin of schuur (mits beveiligd met een goed slot). Met garantie tegen onderverzekering ben je altijd voldoende verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering:
Dekt schade die je bij iemand anders veroorzaakt waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld een dakpan van je huis valt door storm op iemands hoofd!

Rechtsbijstandverzekering:
Dekt de kosten voor het verlenen van juridische bijstand. Daarnaast kunnen de kosten die gemaakt worden bij het inhuren van externe deskundigen of advocaten gedekt worden door deze verzekering samen met de kosten van een gerechtelijke procedure.

WIL JE EEN VRIJBLIJVEND EN GRATIS GESPREK MET EEN ADVISEUR?

BEREKEN ZELF JE PREMIE VAN DE BELANGRIJKSTE SCHADEVERZEKERINGEN

Woonhuisverzekering

BEREKEN HIER DE PREMIE VOOR JE DROOMWONING

Inboedelverzekering

BEREKEN HIER DE PREMIE VAN JE INBOEDEL

Aansprakelijkheidsverzekering

BEREKEN HIER DE PREMIE VOOR AANSPRAKELIJKHEID

Autoverzekering

BEREKEN HIER DE PREMIE VAN JE AUTO

WIL JE EEN PERSOONLIJKE BEREKENING OP MAAT AFGESTEMD OP JOUW WENSEN?

De W van Wonen