Verzekeringen

Ik speel graag op zeker.

Daarom wil ik de zekerheid dat ik mijn hypotheek altijd kan blijven betalen, ook als ik onverwacht een lange tijd niet zou kunnen werken vanwege arbeidsongeschiktheid.

 

Als ik over een paar jaar ga samenwonen wil ik niet hebben dat mijn partner de hypotheeklast niet meer kan betalen mocht ik onverhoopt komen te overlijden.

Huis gekocht? Welke verzekeringen heb je nodig?

Risico van overlijden
Als alleenstaande heb je niet direct een overlijdensrisicoverzekering nodig. Maar wil je bij een onverhoopt overlijden de woning toch schuldenvrij achterlaten, dan is een overlijdensrisicoverzekering daarvoor de oplossing. De verzekeraar keert uit als je overlijdt binnen de looptijd van de verzekering.

Risico van ziekte, ongeval of werkloosheid
Een woonlastenverzekering verzekert je tegen het risico van een dalend inkomen als gevolg van ziekte, ongeval of werkloosheid. De verzekering vangt de woonlasten op en vormt daarmee een aanvulling op een WIA-uitkering of werkloosheidsuitkering. Heb je een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er, dan is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers.


Woonhuisverzekering
:
Dekt schade door brand, diefstal, storm en bliksem, alles wat aard en nagelvast zit is opstal. De rest is inboedel. Ook is garantie tegen onderverzekering mogelijk.

Inboedelverzekering:
Dekt schade door brand, diefstal, storm en lekkage in woning, tuin of schuur (mits beveiligd met een goed slot). Met garantie tegen onderverzekering ben je altijd voldoende verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering:
Dekt schade die je bij iemand anders veroorzaakt waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld een dakpan van je huis valt door storm op iemands hoofd!

Ongevallenverzekering:
Stel je krijgt een ongeval waardoor je in een rolstoel terecht komt, dan moeten waarschijnlijk de deuren verbreed worden, een traplift en noem maar op. Omdat je direct een uitkering krijgt kan je met de uitkering ook een deel van je hypotheek inlossen, waardoor je de maandlasten naar beneden kunt brengen.

Rechtsbijstandverzekering:
Dekt de kosten voor het verlenen van juridische bijstand. Daarnaast kunnen de kosten die gemaakt worden bij het inhuren van externe deskundigen of advocaten gedekt worden door deze verzekering samen met de kosten van een gerechtelijke procedure.

 

De W van Wonen