Financiering energiezuinig huis

We willen de muren, het dak en de vloer isoleren! En als het binnen het budget past, ook nog zonnepanelen op het dak. Maar dat zal een aardige duit gaan kosten! Welke regelingen zijn daar voor?

Hoe financier ik verduurzaming van mijn woning?

Door je woning te verduurzamen verbeter je je huis namelijk op verschillende manieren: • Je wooncomfort stijgt, • Je energiekosten dalen en • Je woning wordt meer waard. Er valt dus veel te winnen, maar hiervoor zul je wel eerst moeten investeren. Hierom is het handig om het financiële plaatje goed in beeld te hebben.

Verduurzaming financieren met eigen (spaar)geld
Dit is de makkelijkste en snelste manier om het verduurzamen van je woning te financiering. Daarnaast kan het interessant zijn om extra bij te lenen om zo nog meer te kunnen investeren in de duurzaamheid van je woning.

Een duurzaamheidslening of energiebespaarlening aangaan
De duurzaamheidslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is een gemeentelijke of provinciale lening met een looptijd van tien tot vijftien jaar. In deze periode betaal je de lening in zijn geheel terug. De rente is erg laag, de afsluitkosten nihil, en de rente is fiscaal aftrekbaar.

Verduurzaming financieren via een nieuwe of bestaande hypotheek
Soms is het mogelijk om je investering in energiebesparende maatregelen via een hypotheek (mee) te financieren. Via het Energiebespaarbudget van NHG kun je een lening aanvragen tot maximaal 106% van de waarde van de woning, in plaats van 100%. Vraag hier de brochure op: haal meer energie uit je hypotheek met NHG

De Blijverslening: voor zowel koop als huurwoningen
Deze lening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en huurders. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. De gemeente bepaalt de vorm welke ze aanbieden.

De W van Wonen