Lening voor studenten

Marlies gaat op kamers!
Wat kan ze lenen en wat moeten wij nog bijleggen. En waar moeten we nog meer aan denken? Is er een andere manier, waardoor Marlies geen lening hoeft te sluiten?

Lening voor studenten

 

Je kind wordt 18 jaar en is dus nu volwassen. Maar jij bent onderhoudsplichtig tot 21 jaar van je kind! Jullie inkomsten verminderen omdat de kinderbijslag en het kindgebonden budget stoppen. Je zoon of dochter zal zelf een zorgverzekering moeten afsluiten en een DigiD moeten aanvragen die hij of zij nodig heeft om digitale aanvragen te ondertekenen zoals studiefinanciering en toeslagen

Het duo sociaal leenstelsel is een manier van geld lenen om de studie te kunnen bekostigen, te voorzien in het levensonderhoud en de huur van de kamer te betalen! De schuld moet binnen een periode van maximaal 40 jaar worden terugbetaald. De aflossingstermijnen gaan lopen vanaf het moment dat minimaal het minimumloon wordt verdient. De overheid gaat ervan uit dat ouders een deel van de studiekosten betalen. Hoeveel, dat hangt af van jullie inkomen.

De W van Wonen