Maandlasten verlagen

Het zou prettig zijn onze maandlasten te verlagen nu Marlies op kamers gaat. Is onze hypotheek over te sluiten naar een goedkopere rente, waardoor onze maandlast lager wordt? En zijn we bij oversluiten de Nationale Hypotheek Garantie kwijt?

 

 

Maandlasten verlagen, maar hoe doe ik dat?

De rente is historisch laag, nu hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen. Hoe? Je lost je oude hypotheek in en sluit een nieuwe hypotheek af.

Loopt je rentevast periode niet af, dan betaal je boete voor vervroegd aflossen. Dat is een vergoeding voor de rente die de geldverstrekker mist tot aan de afgesproken rentevervaldatum. Deze vergoeding is fiscaal aftrekbaar evenals de kosten die je maakt voor je nieuwe hypotheek zoals: notariskosten, advies- en bemiddelingskosten, kosten NHG en taxatiekosten. Hoe korter de periode tot rentevervaldatum, hoe lager de boete!  

Heb je een hoge boete? Neem dan zeker contact op met de W van Wonen! Zij kunnen je van een goed advies voorzien!

EXTRA AFLOSSEN OP HYPOTHEEK
Jaarlijks mag je een bedrag tussen de 10% en 20% boetevrij inlossen op je hypotheek. Heb je spaargeld of geld uit een erfenis verkregen, dan is aflossen een goede optie. Op de bank levert je geld ook niets op! Uiteraard wordt je belastingaftrek minder, omdat je minder rente betaalt! Ook wordt je eigenwoningschuld lager en heb je meer overwaarde. Wil je later een andere woning kopen dan dien je deze overwaarde in je nieuwe huis te stoppen.

De W van Wonen