Alleenstaand

Hallo, ik ben Sam, de jongste zoon van Ben en Ingrid Weltevreden en ben 26 jaar. Na mijn studie HBO heb ik er een sabbatical jaar aan vast geplakt. In dat jaar heb ik diverse reizen gemaakt en veel van de wereld gezien.Ik werk nu, naar volle tevredenheid 8 maanden als medewerker bij een groot reclamebureau. Hier verdien ik € 2.450,- per maand. Ik hoop dat ik hier een vast contract ga krijgen! Ik woon nog thuis maar ben voornemens op mezelf te gaan wonen. Het liefst in een woning midden in het centrum, zodat ik bij regelmaat mijn stamkroegje kan bezoeken zonder ver te hoeven fietsen. Ik vind het stappen met mijn vrienden nog te gezellig en de ware vriendin ben ik nog niet tegengekomen. Dat komt nog wel!

Kom ik als alleenstaande in aanmerking voor een hypotheek voor mijn droomhuis?

Samenwonend

Hallo, wij zijn John en Ina. Ik ben een zoon van Ben en Ingrid en Ina is mijn vriendin. Wij zijn al een paar jaar samen en zijn nu voornemens te gaan samenwonen. Ik ben 28 jaar en werk als bedrijfsleider in een grote supermarkt. Ina is 26 jaar en werkt als secretaresse op een boekhoudkantoor. We hebben beiden een vast contract.

Onze passies zijn koken, sporten, uitgaan en verre reizen maken en daar willen we voorlopig nog van genieten. Over een jaar of twee, drie willen we wel een gezinnetje stichten. Onze droomwoning staat aan de rand van het centrum, zodat we op gezette tijden nog eens lekker kunnen gaan eten. Auto thuis, lekker op de fiets of te voet, zodat we geen discussie krijgen wie de BOB moet zijn

Waar en hoe gaan we samenwonen? Gaan we kopen of huren? Lees meer

Gezin met jonge kinderen

Wij zijn Pim, Chantal en Koen en zijn in blijde verwachting. Koen krijgt er een zusje bij. Hiep hiep hoera.

Ons huis wordt te klein. Gaan we verbouwen of gaan we verhuizen? Kijken we dan naar een bestaande woning of naar nieuwbouw? We verwachten onze woning snel verkocht te hebben. maar stel dat het tegen zit? Kunnen we dan de dubbele last wel betalen.

We hebben in 2015 onze hypotheek overgesloten, kunnen we deze meenemen of moeten we een nieuwe hypotheek sluiten en kunnen we dan de Nationale Hypotheek Garantie nog aanhouden? Gaat een van ons minder werken of wordt het een kinderdagverblijf? Welke verzekeringen moeten we aanpassen en welke voorzieningen moeten we treffen

Onze woning wordt te klein! Hoeveel hypotheek kunnen we krijgen?

Gezin met oudere (studerende) kinderen

Wij zijn Iets Nooitgedacht, leraar van 51 jaar en Wendy Weltevreden, part-time doktersassistente van 47 jaar. We hebben 3 kinderen, Marlies 18 en dochter uit mijn eerste huwelijk. Martijn 15 jaar, zoon uit het eerste huwelijk van Wendy en Michiel 11 jaar, zoon uit ons huwelijk.

Marlies studeert aan de universiteit en wil op kamers gaan wonen. Martijn zit op het mbo en wil iets in de ICT gaan doen. We hebben een leuke 2 onder 1 kap woning, met een groot deel aan aflosvrije hypotheek. Graag zouden we onze maandlast verlagen en onze woning verduurzamen. Ik ben diverse keren van baan verwisselt en daardoor niet het maximale pensioen opbouwt. Zou dat gevolgen hebben voor Wendy als ik plots zou komen te overlijden?

Hoe kan ik mijn maandlasten verlagen en mijn woning verduurzamen?

(Bijna) gepensioneerd

Onze kinderen zijn allemaal de deur uit! Geen drukte meer, geen vuile was, geen geruzie over de tv, geen natte handdoeken op de grond, geen kwakken tandpasta in de wasbak. Lekker eten wat we zelf willen ! Het huis is weer van ons alleen! Een nieuw begin. Tijd om de bezem door het huis te halen. Maar willen we blijven wonen in een te groot huis, of gaan we dit huis levensloopbestendig maken? Of wordt het toch een mooi appartement.

Kunnen we de overwaarde uit onze woning verzilveren om ons pensioen aan te vullen of om de kinderen wat te kunnen schenken? Krijgen we nog wel een hypotheek? En wat moeten we regelen in een testament en is een levenstestament belangrijk voor ons?

Hoe kunnen we de overwaarde van ons huis verzilveren?

De W van Wonen