Hoeveel lenen?

We hebben ons droomhuis gevonden! Wat is het maximale bedrag dat we kunnen lenen?
De W van Wonen verstrekt een gratis bouwkundig rapport als we de hypotheek door hen laten verzorgen!

Hoeveel kunnen wij lenen?

De waarde van de woning, het (gezamenlijk) inkomen, de hypotheekrente en jullie financiёle verplichtingen bepalen het maximaal te lenen bedrag. Je kunt nooit meer lenen dan 100% van de waarde van de woning. Kosten zoals advies, taxatie, notaris (de zogenaamde kosten koper) mag je niet uit de hypotheek betalen. Deze kosten moet je dus betalen met eigen middelen!

Factoren die invloed hebben op de hoogte van jullie lening
Stel: je mag 275.000 euro lenen op basis van jullie inkomen maar de waarde van de woning is 240.000 euro, dan is de maximale lening dus 240.000 euro. Voor het verschil zullen jullie het spaargeld moeten aanspreken of jullie ouders lief aan kijken voor een schenking.

Ga je verhuizen van een koopwoning naar een duurdere koopwoning en heb je een overwaarde opgebouwd, dan moet je de overwaarde investeren in je nieuwe woning om de maximale belastingaftrek te behouden. Dit is geregeld in de bijleenregeling.

Ben je zzp’er dan kan je al na 1 jaar ondernemen een hypotheek aanvragen. Ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Vraag hier de checklist op hypotheek aanvragen als ZZP’er

Tot een maximale koopsom van 405.000 euro kun je een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Investeer je in energiebesparende voorzieningen? Dan is de maximale kostengrens 429.300 euro.

Wil je meer uitleg over de verschillende levensfasen en de daarbij behorende risico’s?
Vraag dan hier het magazine Levensfasen op.

 

Gratis een persoonlijke hypotheekberekening?

Vraag deze hier aan zodat je met een gerust hart op huizenjacht kan gaan.

De W van Wonen